Facebook

Kdo je kdo

Profil: Jiří Svoboda

Status Oficiální člen týmu AC Sparta Praha
Narozen 30. 11. -0001 - Po
Kde 
Bydliště Praha
Záliby 
Kontakt 
.: Chcete vědět více? :.

Nástěnka

Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/23
Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/235. 12. 2023
4.12.2023 projeta stopa Těškov v délce 21 km -Těškov - Holoubkov- Mýto lyžování pěkné
3.12. Ski Strašice -
...více

2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.
2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.24. 06. 2022
Vzhledem k zákonné povinnosti vybírat členské poplatky, prosím všechny členy ACS, kteří mají licenci ČSC o uhrazení
...více

Fanshop AC SPARTA Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,
Fanshop AC SPARTA  Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,5. 10. 2016
Dresy a kraťasy a další oblečení cyklistické Sparty můžete získat přímo přes http://www.sparta-cycling.cz/fanshop
...více

Všechny zprávičky

Kalendář

Tour de Brdy 8.červen 2024 Info
8. Červen 24 - So, 13:00
Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz

Více událostí v kalendáři

Z fotogalerie

1.1. ve 13h startujeme VC Eko komíny a ADS stavby
z Rokycan na Žďár - tradiční závod do vrchu pro cyklisty a běžce o 10 000,- Kč
Fotogalerie - Procházení

SKI areál Těškov - úpravy stop a lyžování termíny závodů
CHODOVAR SKI TOUR 2017 - návrh
11.1.2017 večerní Tříkrálový běh - Těškov volně(10) hromadný Teškov
14.1.2017 Okolo Mariánskolázeňských pramenů
18.1.2017 večerní závod Těškov volně(10) hromadný Teškov
25.1.2017(5.2.) Chodovar Ski večern
Fotogalerie - Procházení

Tour de Brdy 2016
fotogalerie
Fotogalerie - Procházení

Stojí za návštěvu

Sportimage
aktuální sportovní informace
Brdská stopa - info z Brd
aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery
BikeStream
Cyklistický webzine
Penzion - Výhledy na Brdy
Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku.
V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50.
Tomáš Hrubý - Axiory
Portfolio management - Tomáš Hrubý

Více odkazů.





Článek

Světoběžník Nebojsa Jovanovič si pochvaluje Spartu

Světoběžník Nebojsa Jovanovič si pochvaluje Spartu

Čt - 14. Květen 2009, 00:00 - Manfred Strnad

Zatímco sparťanský tým měl po třech víkendových UCI závodech /Koln, Anglie, Dánsko/ pauzu, Nebojsa Jovanovič startoval v reprezentačním dresu Srbska na závodě Giro di Friuli /Itálie, 2.2 UCI/ a v silné konkurenci celkově obsadil pěkné 33. místo. Ještě před odjezdem do Itálie si povídal s Manfrédem Strnadem, zde si můžete přečíst celý rozhovor:

Šestadvacetiletý srbský olympionik Nebojsa Jovanovič přesvědčil hned v úvodu sezóny, že
pražská Sparta měla při letošním nákupu posil štěstí. Hned v úvodní klasice Brno – Velká Bíteš – Brno dospurtoval na čtvrtém místě, když předtím v únoru dokázal v reprezentačním dresu vystoupat na stupně vítězů při etapovém závodě Okolo Egypta. Jovanovič nyní žije a trénuje v Praze. Sešli jsme se s ním v příjemné nuselské restauraci Chapadlo a rozhovor pak doladili při společném tréninku se sparťanskými „masters“, který Nebojsa uvítal v rámci regenerace po právě absolvovaném těžkém etapáku ve Francii.


Srbský silničář překvapil plynnou slovenštinou. „Maminka je Slovenka a táta napůl Srb a napůl Slovák,“ vysvětluje štíhlý opálený jezdec nevysoké postavy. Vrchař od pohledu. Narodil se v Novém Sadu, na kole závodí od 13-ti let a během své kariéry stačil vystřídat kromě domácího Partizanu Bělehrad týmy ve Slovinsku, Itálii, Řecku a také USA. O své výkonnosti Neša, jak mu přezdívají, přesvědčil loni na olympiádě v Pekingu, kde závod v náročném profilu a těžkých klimatických podmínkách dokončil. Na rozdíl od mnoha známějších silničářských hvězd .

Nešo, jak jsi se dostal do Sparty? />
Českou cyklistiku jsem už dříve docela dobře znal a věděl, že tady působí několik kvalitních týmů - „trojek“. V době mého angažmá v Řecku mi Spartu doporučil Jirka Škrobánek. Před olympiádou v Pekingu jsem na soustředění v čínských horách bydlel několik týdnů na pokoji společně s Bejkem (pozn. Petr Benčík), který sice není ze Sparty, ale jeho prostřednictvím jsem blíž poznal sílu české cyklistiky. Mimochodem, byla s ním ohromná legrace a rád na společné tréninky v Číně vzpomínám. Na prezidentské Tour loni v Turecku jsem měl v jedné etapě technický problém s přehazovačkou ( ohnutá patka, poz.). Najednou ke mně přijelo auto, vyskočil z něj mechanik, pomohl mi a já mohl pokračovat v závodě. Všiml jsem si, že to auto patří týmu AC Sparta Praha. Řekl jsem si, že v tomhle mančaftu by to nemuselo být špatné. Sám jsem se přihlásil. Z toho mechanika se později „vyklubal“ manažer Jirka Sivák

V šestadvaceti přicházejí nejlepší cyklistické roky. Zkušeností máš však už nyní na rozdávání. Které angažmá pro tebe znamenalo největší přínos po sportovní stránce?

V roce 2005 jsem závodil v Itálii v týmu zaměřenému na kategorii do 23 let. Itálie je pro silničáře skvělá škola! Tam jsem se naučil nejvíc. Berou jen vítěství, druhé místo nikoho moc nevzrušuje. Zajímavé to bylo taky v Americe. Naučil jsem se anglicky, což se mi hodí do celého dalšího života. V roce 2006 jsem závodil za „trojku“ Aerospace, ale program obsahoval jedno kritérium za druhým. To není pro mě úplně to pravé ořechové. Moje parketa jsou etapáky. Další dva roky jsem vozil dres řecké „trojky“ Cosmote Castrol. Nebylo to špatné, vybojoval jsem si účast na olympiádě. Nominace se u nás řešila na základě dlouhodobé výkonnosti. Průběžně se mi dařilo a tak jsem dostal důvěru.

Kterých výsledků v dosavadní kariéře si nejvíc ceníš?

V roce 2003 jsem dojel šestý v závodě jednotlivců do 23 let na mistrovství Evropy v Aténách, které se jelo jako generálka na olympijské trati. Jsem několikanásobných mistrem Srbska v závodě jednotlivců různých kategorií včetně Elity. V juniorech jsem vyhrál i mistrák v časovce. Cením si i výkonu na olympiádě. S Ivanem Stevičem jsme si řekli, že ten závod musíme dokončit a oběma se nám to podařilo. Dojel jsem někde kolem 85. pozice. Mezi úspěchy počítám i vítěství v některých jednorázovkách UCI a etapách na závodech kategorie 2.2.

Na první pohled jsou patrné tvoje vrchařské schopnosti. Na jaký závod se letos soustředíš?

V kopcích se cítím dobře, ale nepovažuju se za vyloženého vrchaře. Dokážu se připravit i na časovku, což je pro výsledek v etapovém závodě hodně důležité. Řekl bych, že jsem dost všestranný. Jen ten spurt by mohl být lepší. (Ach jó, dodáváme, ale takových je většina. Všechno si musí vydřít na trati a hlavně v kopcích...). Pokud bych už znal líp české závodníky, mohlo to být na Bíteši i tak o místečko lepší. Se Spartou se v červnu chystáme na Okolo Srbska, kde bych samozřejmě rád zajel výrazný výsledek. Po etapáku zůstanu doma a připravím se na mistrovství Srbska. Pokud budeme mít dostatek bodů, chci se znovu nominovat do národního týmu. Taky u nás bereme dost vážně Mediteránské hry, kterých se zúčastňují státy Středozemního moře a Jadranu.

Jak se ti žije a trénuje v Čechách?

Je to tady super. Praha je mimořádné město! Bydlím nedaleko Synkáče v Nuslích a často chodívám na jídlo sem do Chapadla. Rád se dobře najím. Před tréninkem dávám samozřejmě přednost těstovinám a jiné lehčí italské stravě, ale občas si klidně dám pořádný steak. Díky cyklistice už docela dobře znám okolí Prahy. Nejčastěji vyjíždím k Berouce, tam jsou kopce. Sice žádné Alpy, ale na běžný trénink to stačí.

Připravuješ se podle plánu trenéra, nebo dáš na vlastní pocity a intuici?

Trénink si už v poslední době řídím sám. Prošel jsem několika týmy, kde jsem získal zkušenosti od kvalitních trenérů a sportovních direktorů. Myslím si, že po určité době sám závodník nejlíp odhadne, kdy je čas na tvrdou přípravu a kdy je naopak třeba zvolnit a ladit formu.

Nemohu vynechat klasickou otázku: Kolik ročně natočíš?


Loni jsem najel třicet tisíc, v tom bylo devadesát závodních dnů. Letos se sezóna rozbíhá pomaleji. Nohy nemám ještě zdaleka v optimální fazóně. Ale ještě je čas. Nejdůležitější jsou závody v létě.

Zima byla letos ve střední Evropě z cyklistického hlediska nepříjemná. Jak to řešíš, když jsi zvyklý na teplejší kraje?

U nás doma je v zimě taky nevlídno. Přes zimu na kole jedu, jen když to jde a má smysl. Určitě ne za každou cenu. Tady se v zimě hodně využívají běžky, ale nejsem na ně moc zvyklý. Spíš jdu do posilovny nebo bazénu. A mám rád dlouhé tůry v horách.

Čeho chceš ještě v cyklistice dokázat a co dál, až kolo pověsíš na pověstný hřebík?

Rád bych si ještě alespoň jednou zajel olympijský závod. Atmosféra olympiády byla báječná. To se nedá popsat, musí se zažít. Fandili jsme si navzájem, sledoval jsem většinu zápasů tenistů Ivanovičové a Djokoviče i některé další sporty. Oni fandili nám. Tahle událost nemá obdoby. Kvůli olympiádě stojí za to dřít čtyři roky. Nevím, jaký nominační klíč rozhodne o účasti na té příští, ale musím říct, že do Pekingu nás svaz nominoval spravedlivě podle dlouhodobé výkonnosti. Od listopadu 2007 jsme věděli, že v Pekingu budeme závodit v srbském dresu dva. Bylo zřejmé, že v té dvojici dostanu důvěru, pokud se nezraním, nebo mi neklesne výkonnost. Měl jsem klid na přípravu a vyplatilo se to. Ostudu jsme snad ani jeden neudělali. Na konec závodní kariéry zatím nemyslím, ale určitě zůstanu u sportu. Tedy u cyklistiky, té rozumím nejvíc. Možná jako funkcionář v nějakém týmu, možná u nás na svazu.

Manfred Strnad

 

Vaše reakce:

Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.
-Přidat příspěvek
Přidání příspěvku
Jméno (nepovinné, ale podpis je vítán):


Email:


Nadpis vaší reakce, téma:


Text (povinné):

Reakce na příspěvek č.
Pokud chcete reagovat přímo na konkrétní příspěvek vložte číslo tohoto příspěvku.
(nebo stačí kliknout na odkaz Reagovat a číslo příspěvku se doplní samo).

Váš email bude ochráněn před spamovými roboty.

Webmaster si vyhrazuje právo nevhodné příspěvky smazat.
To se týká hlavně vulgárních, komerčních, nesmyslných a lživých příspěvků.

Obohaťte své texty o tyto smajlíky:
Www
Opište kód z obrázku A proč jako?
Ptáte se proč opisovat kód z obrázku? Protože, nebýt tohoto kódu měli bychom tu plno nesmyslných příspěvků od spamových robotů, kteří denně procházejí internet a vyplňují samými nesmysly všechny možné formuláře. Jenže u nás narazí. Nedokáží totiž (narozdíl od člověka) přečíst text schovaný v obrázku. Oni ho vidí pouze jako obdelník s neznámým obsahem
     

Sparta Junior

Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893
Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893 24. 06. 2022
sparťanské sportovní oblečení na kolo, fotbal, hokej, atletiku a originální dárkové zboží nejen pro Sparťany najdete ...více

CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol
CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol5. 08. 2021
jedinečný systém zavěšení jízdních kol a koloběžek od Sparta cycling.
Univerzální venkovní stojan pro 7 ...více

Všechny zprávy

Cykloakademie

18.ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
18.ročník  TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic25th March 2024
18. ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
startuje v sobotu 8.června 2024 ve 12:00 hodin ve ...more

Všechny zprávy Sparty B

RSS vlákno (B)

Reakce u článků

alfredsk9: Beaming rebekah vardy enjoys boxing day trail hunt after
Kim taylor mfc 3576 porn videos hd porn videos sex movies porn
https://older-women-sexy-tumblr-0000130.fetish-matters.com/?esperanza-lyndsey
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: Vítězem bude každý kdo stane na vrcholu novoročního Žďáru. > Reakce
 
emilycf8: Grindr web browse bigger chat faster no download required
Best porn sites that are safe top 9 websites 10 free ones
https://latina-nutten-brooms.fetish-matters.com/?jewel-alivia
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: 94.ročník Chodské 30. vyhrál Martin Šimurda > Reakce

Příspěvky z fóra

Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno
 
Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno

Nejnovější diskusní vlákno:
Kniha hostů - stálé vlákno

Zobrazit všechna vlákna ve fóru